Boer Helpt Boer is een spin off van charity trips waarvan sommigen al ruim 10 jaar worden gereden en inmiddels miljoenen zijn opgehaald voor het lokale goede doel. Hieronder een trip back in history…

Noordkaap Challenge

Een below zero trip naar het Noordelijkste einde van Europa voor 3FM Serious Request. Sinds 2011 pakken teams de uitdaging op om ruim 6.000km af te tikken om fondsen op te halen voor de Stille Ramp van het Glazen Huis. Ieder jaar vertrekken de teams de eerste week van december vanuit de 3FM studio tijdens het programma van Giel Beelen. Daarna kruisen ze de Noordpool cirkel, high fiven ze met de kerstman, jagen op het Noorderlicht en parkeren hun bolide op de Noordkaap. Onderweg krijgen ze challenges van hun fan base om zo fondsen op te halen voor de Stille Ramp. “En dat is ook meteen de spirit van de Noordkaap Challenge” volgens initiatiefnemer Arthur Verheijen. “Onze jongens duiken met minus 20 een ijsmeer in om zo tientjes bij hun cheque te kunnen tellen. De mooiste challenge tot nu toe was het omzagen van een kerstboom met een teamgenoot nog in de piek. Maar ook het overnachten op de Noordkaap zelf in een slaapzak voor 500 euro komt ook zeker in de top 3”. Soms zitten er tachtig man op de weg die zich allemaal inzetten voor het goede doel wat volgens Arthur Verheijen tot een mooi bedrag kan leiden, “De laatste keer hebben we een cheque van ruim 100.000 euro overhandigd in het Glazen Huis, net als het jaar ervoor. Uiteindelijk hebben we tonnen opgehaald”.

Bombay Challenge

Oh yeah, een geweldige mooie low budget challenge werd ingezet laat 2010, de Bombay Challenge. Deze rikshaw run was een betoverend Indiaas juweeltje in de familie van challenges. “Het idee was om eerst naar Bombay te rijden vanuit Nederland” aldus initiatiefnemer Arthur Verheijen. “Maar omdat we snel door India wilden cruisen besloten we het vliegtuig te pakken en ter plekke rikshaws te regelen.” Het werd een smashing trip van de westkust naar de oostkust. Ruim 2 weken het gas volledig open met een top snelheid van 60km p/uur, meer zat er niet in. Aan het einde finishten de teams in Chennai waar ze een weeshuis steunden.

Red Sea Challenge

“Dit was direct een klassieker zonder dat we dit door hadden. Ons idee was om weer eens een andere kant op te rijden.” Volgens Arthur Verheijen. “Uiteindelijk zijn we drie keer naar het Midden Oosten gereden en geld en spullen opgehaald voor een weeshuis in Albanië.” De Red Sea Challenge kruiste standaard Syrië om uiteindelijk de finishen aan de Rode Zee. Ieder jaar kwamen er meer teams bij en werd de donatie voor het weeshuis groter per editie. De Red Sea Challenge kan serieus de claim leggen als de laatste overlanders in het Midden Oosten voordat de revolutie losbrak. De teams van de laatste editie hebben niet alleen Syrië en Jordanië gepakt, maar ook de Sinai, Egypte, Libië en Tunesië. Enkele maanden daarna brak de chaos uit. Ooit zal de legende van de Red Sea Challenge weer opstaan en onder meer haar bivak in de Wadi Rum planten.